Želiš da se konačno rešiš dioptrije, ali na putu do te odluke nailaziš na brojne nedoumice, pitanja i strahove?Donosimo odgovore na neka od najlešće postavljenih pitanja o laserskom skidanju dioptrije.

  1. Od laserskog skidanja dioptrije može da se oslepi.

Činjenica: Nije moguće da vam laser “opeče” oči. Sve laserske metode koriste hladne lasere. Hladnim laserskim zrakom se precizno remodelira površina oka (rožnjača).

2. Nakon operacije dioptrija će se vratiti.

Rezultati laserskog skidanja dioptrije trajni su u 98% slučajeva. Kod iznimno visokih dioptrija, u manje od 2% slučajeva, zabeleženi su povrati daleko manje dioptrije od one pre laserske korekcije.

3. Suvoća oka nakon operacije je trajna.

Dolazi do pojačane suvoće oka u prosečnom trajanju od 6 nedelja i tada treba koristiti veštačke suze. Nakon 6 meseci od operacije u 99% slučajeva pacijenti nemaju simptome suvog oka.

4. Nije moguće otkloniti cilindre (astigmatizam).

Kako laserskim skidanjem dioptrije zapravo remodeliramo rožnjaču, uz dioptriju istovremeno uklanjamo i sve nepravilnosti rožnjače pa tako i vaši cilindri postaju prošlost.

5. Lasersko skidanje dioptrije je nesigurno.

Ova intervencija radi se širom sveta više od 30 godina, do sada se čak više od 50 miliona ljudi laserskim putem rešilo dioptrije. Danas je to najčešće izvođeni zahvat u medicini koji se izvodi na zahtev pacijenta.

Imate još nekih nedoumica? Pišite nam!