Tokom jučerašnjeg dana održana je radionica u organizaciji Očne klinike „Perfect Vision“, a povod je bio Međunarodni dan devojčica.

Međunarodni dan devojčica - Perfect Vision - 2017.

Svakog poslednjeg četvrtka u aprilu se obeležava Međunarodni dan devojčica, koji za cilj ima podizanje svesti o rodnoj nejednakosti sa kojom se suočavaju devojke širom sveta. Očna klinika „Perfect Vision“, Kuće zdravlja je i ove godine obeležila ovaj dan.

Juče su se u prostorijama Otvorenog univerziteta okupile devojčice OŠ „Majšanski put“ i OŠ „Sonja Marinković“. Nakon prikazanog video sadržaja o problematici sklapanja dečijih brakova u 21. veku, devojčice su imale priliku da se pre svega upoznaju sa ovim problemom, a zatim i sa tim u vezi da iznesu svoje mišljenje, stavove i moguća rešenja.

[nggallery id=58]

Doktorka Ivana Ambruš vodila je radionicu i debatu o negativnim posledicama koje sklapanje dečijih brakova može da izazove.

Nakon završene diskusije, devojčicama su podeljeni simbolični pokloni, a preostali deo vremena je bio posvećen zanimljivim igrama kroz koje se provlačio sadržaj iz prethodno održane debate.

Izvor: subotica.com

Ostale slike možete pogledati na: subotica.com