YAG Laser

5 Comments
 1. Operisao sam kataraktu na oba oka pre 4god.Sada imam 43god i problem je pojacano kretanje sitnih tacaka i crta u vidnom polju.Isto tako interesuje me da li i koliko moze laserom da se doteruje dioptrija vestackog sociva koja su mi ugradjena.

  • Poštovani Nebojša,
   Tačkice i crtice koje vidite verovatno su opacitati u staklastom telu tzv. mušice koje svi tokom života dobijamo u oku njegovim starenjem odnosno razvodnjavanjem staklastog tela koje ispunjava šupljinu oka. Neki to primete neki ne. Saznajte više klikom na ovaj link: http://bit.ly/1qpxgO3
   Što se tiče korigovanja dioptrije koja je zostala posle operacije katarakte mora se obaviti pregled da bi imali uvid o kakvoj se dioptriji radi da bi Vam dali odgovor da li je laserom možemo skinuti.
   Srdačan pozdrav.

 2. Hvala na odgovoru sad mi je jasnije šta mi se dešava. Ipak ćemo morati da napravimo i taj drugi korak, jer spadam u tu grupu pacijenata kojima više smeta taj problem, jer sam u saobraćaju 26 dana noću sa električnim biciklom po svim vremenskim uslovima. Svetla vozila mi oči ne primaju na isti način i to mi stvara dodatne teškoće. Ja i dalje imam potpuno poverenje u Vas verujem kao i svi Vaši pacijenti.
  s poštovanjem Šindeleš Šandor

 3. 29.09.2014.sam operisan od katarakte levog oka. Već posle mesec dana prilikom kontrole je ustanovljeno postojanje tz.sekundarne katarakte.Svi koji su tu kod Vas operisani među njima i doktori medicine(spec.prim) su zadovoljni i kažu da je kod njih sve u redu, a ja ne mogu da ne budem razočaran. Toliko očekivanja i muke i posle opet nešto što nisam ni završio već je opet počelo. Moglo je biti i posle par godina da imam vremena za neki psihički predah. Ovako moj jadni mozak i dalje mora da sroči u nešto razumljivo promenljive impulse što prima u kratkim vremenskim intervalima.
  Hvala !

  • Poštovani gdine Sindeles,
   Zamućenja kapsule koje imate može se trajno rešiti laserskom bezbolnom intervencijom ‎koja se izvodi ambulantno i traje 2 minuta.
   Postoje kapsule koje su zamućene i kao takve nasilno čisćenje iste tokom operacije katarakte može dovesti do njenog pucanja što otvara dalje niz drugih potencijalnih komplikacija. U cilju najboljeg, najbezbednijeg načina rešavanja kod takvih slučajeva ako pacijentu smetaju takva zamućenja (ona mogu biti različitog intenziteta i većini pacijenata ne smeta)‎ reše se jednostavno i potpuno bezbolno.
   Hirurg uvek nastoji izbeći operativne komplikacije i na najmanje invazivan način rešiti problem pa makar to bilo i u dva koraka. Nadamo se da ćete imati razumevanja i vere da činimo najbolje za Vas kao uostalom za sve naše pacijente.
   Srdačan pozdrav.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *