Cene

56 Comments
 1. U vašoj klinici, pre nekoliko godina, operisao sam kataraktu na desnom oku, a nakon godinu dve i na levom. Prvu operaciju je obavila Dr. Branka Ivošević, a drugu Prof. Dr. Zoltan iz Budimpešte. U kratkom roku, posle operacije desnog oka, žalio sam se da imam krivljenje slike (krivudava linija, smaknuta slova u redu i sl.) Vi ste mi omogućili pregled od strane Prof. Dr. Stojkovića koji je predložio FA snimanje oba oka. To sam obavio u Beogradu i pretpostavljena dijagnoza je bila, verovatna ,,masnoća“ u krvnim sudovima makule (?). Naravno, posle toga sam ja odmah izvršio analize krvne slike po svim segmentima i ispostavilo se da je krvna slika po svim parametrima u redu. To me navelo na zaključak da to nije uzrok iskrivljenosti, kako sam naveo. Sve ovo je samo slučaj kod desnog oka kojim sam mnogo davno udario u kraj porečne šipke na TV anteni. Međutim, zbog toga nisam imao problema godinama.
  Sve ovo me ,,kopkalo“ da saznam o čemu se radi i na kraju sam došao do saznanja (izvor neću navoditi), da ja samo kod desnog oka imam ASTIGMATIZAM (zakrivljenost rožnjače). Sada me zanima, pošto ja u vašu kuću imam veliko poverenje, da li vi imate uređaj kojim se može utvrditi da li postoji ta zakrivljenost i ako postoji, da li vi to možete rešiti u vašoj ordinaciji, bilo PRK ili LASIK metodom i kolika bi cena bila za jednu ili drugu metodu.
  Hvala i srdačan pozdrav.

 2. Ivana Nimčević 04/06/2018 at 11:10 Odgovori

  Poštovani.
  Majka sam deteta od 6 godina.Vodila sam ga na oftamološki pregled prošle nedelje u opštoj bolnici gde je dr.primetila konjuktivitis na mikroskopskom pregledu.Prepisala je TobraDex kapi,7 dana 4x dnevno.
  Danas na kontroli su mu širili zenice i išao je na snimanje oba oka.
  Molila bih Vas za obrazloženje nalaza.
  VOD 1.25,VOS 1.0,SKIJASKOPIJA +1.0 +1.0 +1.0 +2.0
  FOU PNO jasnih granica,u nivou okolne retine,kr sudovi odgovaraju dobi.Macula jasnog fov refleksa.
  CT uredan
  PP orto
  PPC 5cm
  Bulbomotorika OU redna u svih 9 pravaca.
  Autorefraktometar -0.50 -0.50 87
  -0.50 -0.25 77 54mm.
  Izvinite na opširnijem komentaru,ali sam zabrinuta.Unapred zahvalna

  • Poštovana Ivana,

   Nema potrebe da budete zabrinuti, jer je ovo normalan nalaz, u fiziološkim granicama. Vaše dete dobro vidi. Savetujemo da vršite redovne kontrole na godišnjem nivou i pratite razvoj vida deteta.

   Za sve dodatne informacije ili pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

   Srdačan pozdrav.

 3. Bozidar Glavina 27/07/2016 at 15:48 Odgovori

  Proslo je 4 god. posle operacije katarakte oba oka. Sada mi jena desnom oku zamucen vid. Sta je uzrok i dali se moze to popraviti? hvala.

  • Poštovani Gdine Glavina,
   Moguće je da je do zamagljenja vida došlo zbog zamućenja kapsule u kojoj se nalazi veštačko sočivo, pod uslovom da nemate neku novonastalu ili od ranije postojeću hroničnu bolest očnog dna‎.
   Trebalo bi pregledati Vas da bi znali šta je uzrok. U prvom slučaju potrebno je uraditi otvaranje zamućene kapsule laserom ‎što je kratkotrajna, bezbolna intervacija (više o ovoj intervenciji možete saznati klikom na ovaj link: http://perfectvision.rs/2016/07/sekundarna-katarakta/). Ako postoji pak neka bolest očnog dna što pre je potrebno započeti lečenje.
   Srdačan pozdrav.

 4. Svetlana Jeremić 11/06/2016 at 21:51 Odgovori

  Poštovani, molim Vas za pomoć, uplašena sam i očajna! Moj suprug ima glaukom i veliko oštecenje očnog nerva na oba oka. On ima 53 godine, zasada ima sledecu terapiju; cosopt i alphagan dva puta dnevno i xalatan jednom uveče. Da li postoji još neki način da se sačuva vid ( znam da je oštećenje trajno i da tu nema povratka) al da se bar spreči dalje napredovanje bolesti. Hvala, srdačan pozdrav!

  • Poštovana Svetlana,
   Da se sačuva vid potrebno je da se postigne ciljni (dovoljno nizak)‎ očni pritisak kojim će oštećenje vidnog živca napredovati što sporije. U našem timu tom oblašću bave se dva oftalmologa glaukomatologa koja su eksperti za glaukom koji na najbolji način leče naše pacijente i oni Vam nakon pregleda mogu dati smernice za dalju terapiju.
   Srdačan pozdrav‎ iz Kuće zdravlja.

 5. Dobar dan. Imam 32 godine i ima dijoptriju -3.25 na oba ona . da li moram da ugradim sociva ili moze i laserski da se operise. Hvalaa

  • Poštovani, imam ptozu oba oka, izraženije na levom (kapak mi preklapa sada već pola zenice). Da li kod vas radite korekciju ptoze i koliko to košta?

   • Poštovana Neno,
    Mi ne vršimo operaciju ptoze.
    Ove operacije obavljaju koliko je nama poznato dr Zoran Zikić, dr. Knežević i prof Petko Radosavljević u Beogradu‎.
    Srdačan pozdrav.

  • Poštovana Tara,
   Ako imate 32 god. mala je verovatnoća da imate kataraktu i da vam treba operacija US otklanjanja katarakte sa implantacijom intraokularnog sočiva kako bi se rešila i dioptrija (mada se ovom tehnikom moze ukloniti i potpuno prozirno sočivo, npr ako pacijent ima dve dioptrije jednu za blizu drugu za daljinu a ne želi da nosi naočare).
   Ako je rožnjača dovoljno debela i pravilno zakrivljena, oči zdrave i nema nekih bolesti koje bi bile kontraindikacija, lasersko skidanje dioptrije je bolja opcija.
   Srdačan pozdrav.

 6. Poštovani,
  poslednjih mesec dana pojavili su mi se crveni tačkasti bljeskovi u perifernom delu vida na oba oka. Interesuje me stepen ozbiljnosti ove pojave kao i kod kojeg specijaliste oftalmologa bi trebao zakazati pregled. Hvala.

  • Rajko,
   Što pre se obratite oftalmologu -poželjno je da to bude retinolog (naš tim oftalmologa od 9 članova ima od prvog dana u svom sastavu retinologa doc dr Sandru Jovanović), da se uradi pregled na proširene zenice.
   Moguće je da je reč o oboljenju retine. Požurite na pregled.
   Srdačan pozdrav.

 7. Poštovanje djevojčica ima 15 godina i dioptrija joj raste svaka 3-4 mjeseca sada je -2,50 i -2,75.njena dijagnoza je exophoria,myopia simplex,astygmatismus myopius,naočale nosi da li smije uklanjati dioptriju zbog godina molim vas da mi predložite šta da radim.TUZLA. HVALA….

  • Draga Jasmina,
   Devojčica neka ide redovno na kontrole kod svog očnog lekara i nosi naočare koje joj prepiše.
   Kada napuni 20 godina ako ne bude želela nositi naočare neka obavi pregled za skidanje dioptrije pa ako želi a kandidat je moći će laserom trajno ukloniti tu dioptriju.
   Pet godina proleteće za čas.‎
   Srdačan pozdrav Vama i Vašoj ćerki iz Subotice

 8. Postovani,
  imam dioptriju za daljinu plus 1 a za blizinu 3,25 isto plus.Molio bih vas da mi kazete sta je najbolje u mom slucaju, koliko bi me kostalo po oku, i koliko mi treba vremena da provedem kod vas?
  Sa postovanjem,
  Tejic Miloje

  • Poštovani Miloje,
   Obe dioptrije se mogu rešiti samo ugradnjom multifokalnih sočiva u oba oka, što je premium usluga.
   Ugrađujemo poslednju generaciju multifokalnih sočiva tipa Symfony tecnis (za sada spadamo među dve u zemlji koje imaju ovu vanstandardnu uslugu). Cena operacije sa implantacijom ovih sočiva po oku košta 156000. Cena sa implantaci‎jom modela multifokalnog sočiva koje je predhodilo ovom poslednjem je trenutno na akciji i košta 136000 po oku. Razlika je u smanjenju haloa oko izvora veštačkog svetla i zablještenja u korist Symfony sočiva i nešto dalji fokus pri radu na blizu što je naročito podesno za rad na kompjuteru.
   Sa oba modela pacijenti prema našim iskustvima kao i prema rezultatima većih studija ‎u oko 90% slučajeva ne moraju više koristiti naočare a mali broj je onih koji po potrebi imaju neku malu dioptriju.
   Srdačan pozdrav.

 9. gazmend zherka 12/01/2016 at 16:32 Odgovori

  u vas uklanjaje dioptria +6,5? ako ne mozhet da mi kazhete gde? hvala vam puno .

  • Poštovani,
   Dioptrija +6.5 nije poželjno da se uklanja laserom jer je velika verovatnoća da će se deo dioptrije vratiti‎.
   Kod osoba preko 35 godina može se obaviti ugrađivanje sočiva u oko i tada se dioptrija ne vraća, stabilna je čitav život i na takav način se trajno ukloni dioptrija.
   Na pregledu se tek može dati tačna procena šta je najbolje rešenje za svakog pacijenta.
   Srdačan pozdrav.

 10. Poštovani, da li vršite operaciju, kako mi je rečeno, „visećeg mladeža“ na kapku (kod trepavice)? I koliko bi otprilike koštao taj zahvat i da li postoje kakve moguće posledice operacije? Hvala unapred.

  • Poštovana Nina,
   Mladeže operisati je vrlo rizično te Vam savetujem da Vam taj tretman obavi iskusan plastični hirurg uz obaveznu pH analizu kako bi se utrvdilo da li je u celosti odstranjen kao i priroda uklonjenog tumora.
   Srdačan pozdrav.

 11. imam problem očno dno mi je dosta oštećeno i vidno polje mi je smanjeno.. da li postoji lek za očno dno, i da li kod vas dolaze doktori stručnjaci iz inostranstva…hvala.. imam 35 god iz Aleksinca

  • Poštovani Negoslave,
   Očno dno može da oboli od raznih bolesti, na osnovu onoga što ste naveli nemamo dovoljno podataka da zaključimo o kom se oboljenju radi pa ni da damo preciznije mišljenje. Konsultant naše ustanove je dr csi med Sandra Jovanović ekspert za medical retinu i vitreoretinalni hirurg sa Klinike za očne bolesti iz Novog Sada sa kojom imamo izuzetno kvalitetnu saradnju zato što postiže vrhunske rezultate u lečenju bolesti očnog dna kada je bolest moguće lečiti. Imamo saradnika iz inostranstva koji se ne bavi lečenjem bolesti očnog dna. Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.
   Srdačan pozdrav

 12. dali radite operaciju vitrektomije ili ako ne dali imate uredjaje te vrste za pregled oka i utvrdjivanje stepena ostecenja

  • Poštovani Pavle,

   Vitrektomiju ne obavljamo. Možemo obaviti sve potrebne preglede u smislu ‎utvrđivanja vrste i stepena oštećenja.
   Ukoliko želite takvu vrstu pregleda, molimo Vas da zakažete pregled kod dr Jovanović Sandre koja je retinolog i ujedno i vitreoretinalni hirurg.
   Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

   Srdačan pozdrav.

 13. Poštovani, interesuje me da li se u Vašoj klinici može obaviti samo opšti pregled očiju i da se ustanovi dioptrija….pošto smatram da trenutna moja dioptrija nije ispravna – zainteresovana sam čak i za lasersko skidanje dioptrije, jer smatram da mi je to potrebno, mada bih prvo volela da mi vi odredite dioptriju ..kako se zakazuju pregledi kod vas pošto nisam iz Suboce

  • Poštovana Tamara,
   Na opštem oftalmološkom pregledu vršimo proveru dioptrije na uske (i po potrebi na široke zenice), merenje očnog pritiska, proveru prednjeg i zadnjeg segmenta oka. Cena ovog pregleda je 2.600 dinara i pregled se zakazuje pozivom na broj 024/55-75-75. Naše ljubazno osoblje će Vam zakazati termin shodno Vašim željama, kod nekog od naših lekara. Naše radno vreme je ponedeljak-petak od 08h do 20h i subotom od 08-13h.
   Pregled za lasersko uklanjanje dioptrije je daleko detaljniji pregled koji traje oko 2h, na kom se pored opšteg pregleda sa širenjem zenica, obavlja i niz snimanja čiji rezultati će nam dati uvid u kompletno zdravlje Vaših očiju i pokazati da li ste pogodan kandidat za lasersko uklanjanje dioptrije. Cena ovog pregleda je 10.000 dinara i pregled je takođe neophodno zakazati pozivom našeg call centra.
   Ukoliko su Vam potrebne bilo koje druge informacije, stojimo Vam na raspolaganju.
   Srdačan pozdrav.

 14. Operacija strabizma cena?

  • Poštovana Leila,
   u našoj ustavnovi ne vršimo operaciju strabizma. Koliko je nama poznato, ovakve operacije se obavljaju u državnim očnim klinikama KCV i KCS, kao i u privatnim očnim klinikama u Beogradu, čije podatke možete pronaći na internetu.
   Srdačan pozdrav.

 15. Poštovani,
  zainteresovana sam za ugradnju multifokalnih sočiva. Nemam kataraktu, pa me zanima koliko bi koštala ova operacija sa popustom.

  • Poštovana Dragana,
   Na osnovu toga što ste nam pisali ne možemo Vam dati precizan odgovor. Potrebno je da dođete na pregled da bismo ustanovili da li ste po godinama kao i očnom nalazu kandidat za ovu vrstu sočiva. Cena sa popustom iznosi 136.000,00 dinara po oku. Za sva dodatna pitanja i informacije, stojimo Vam na raspolaganju.
   Srdačan pozdrav.

 16. Za čitanje koristim naočare + 2,5 . Za vožnju auta i gledanje TV programa + 1,0.Kad majstorišem 2,0.Tako da su mi uvek pri ruci po tri para naočara, što mi jako teško pada. Želeo bih da mi odgovorite da li ću posle laserske korekcije moći da čitam , vozim , gledam TV i odradjujem neki posao bez upotrebe naočara. Napominjem da sam 1960 godište. Takodje mi je vrlo značajna cena za tu intervenciju ukoliko bih plaćao u gotovini i da li cena pregleda ulazi u kalkulaciju ukupne cene intervencije.

  • Poštovani Nebojša,
   U Vašoj životnoj dobi ne savetujem lasersko skidanje dioptrije jer je za očekivati da imate barem početni oblik katarakte, što je kontraidikacija za laser.
   Vi ste po dioptriji i godinama dobar kandidat za ultrazvučnu operaciju uklanjanja katarakte sa ugradnjom multifokalnih intraokularnih sočiva koja vas sa verovatnoćom od 90-95% mogu lišiti barem dva para naočara.
   Ova operacija sa popustom trenutno umesto 177.000,00 košta za jedno oko 136.000,00 dinara a pregled 7.600,00 -10.600,00 što zavisi od stepena katarakte.
   Naravno da je pregled neophodan da bi Vam to mogli potvrditi i objasniti sve što je potrebno da znate pre donošenja vaše konačne odluke.
   Srdačan pozdrav,
   dr Branka Ivošević

 17. Sta se postize VEGF terapijom i koliko ona utice na smanjenje uticaja lipida na retinu i makulu, kao i to, koliko kosta ta terapija? Hvala na odgovoru. Pozdrav.

  • Poštovani gospodine Mihajlović,

   Anti VEGF terapija NIJE indikovana za lečenje epiretinalnih membrana, niti ima uticaj na poremećaj metabolizma lipida. Koristi se u terapiji otoka žute mrlje kod dijabetičara, kod okluzija velikih krvnih sudova oka kao i kod prisustva aktivnih neovakaskularnih memebrana kod vlažne forme senilne degeneracije žute mrlje. Cena jedne aplikacije anti VEGF terapije iznosi 27.000 dinara.

   Srdačan pozdrav.

 18. Da li se u vašoj klinici vrši lečenje makule, tačnije senilne degeneracije makule. Naime, mojoj majci je dijagnisticirana ova bolest oka. Koliko sam shvatila lečenje se vrši davanjem određenih inekcija u oko. Da li se u vašoj klinici može proveriti ova dijagnoza (second opinion)i eventualno dobiti neka dodatna informacija u vezi ove bolesti. Hvala unapred!

  • Poštovana,
   Na našoj klinici posedujemo aparate potrebne da se postavi dijagnoza između ostalih i vlažne forme senilne degeneracije makule a kasnije naravno nakon davanja injekcije VEGF terapije, praćenje. Imamo u timu dva lekara koja se bave ispitivanjem i lečenjem bolesti očnog dna i biće nam drago ako Vam naše mišljenje može pomoći u vezi bilo koje dileme koju imate.
   Takođe na klinici posedujemo pored nekoliko oftalmološki ambulante, operacionog bloka, laboratoriju i internistički deo u kojem između ostalog imamo i hiperbaričnu komoru koja može biti dodatna terapija oksigenacije nakon davanja anti VEGF terapije.
   Ukoliko se odlučite zakazati molim vas da naglasite da se radi o bolesti žute mrlje (ili makule) kako biste dobili odmah termin kod naših oftalmologa retinologa.
   O lečenju makule možete saznati više klikom na link: http://perfectvision.rs/usluge/bolesti-makule/, a o hiperbaričnoj komori na: http://kucazdravlja.rs/60-Hiperbaricna-terapija-kiseonikom-HBOT
   Srdačan pozdrav.

 19. Sa 18.godina sam imao dioptriju -0,5. Tada sam ponekad nosio naočare.

  Posle fakulteta mi se dioptrija povećala -0,75.

  Koju godinu kasnije sam čuo da se dioptrija povećava neredovnom upotrebom naočara, tako da ih dosad nikako nisam ni koristio.

  Pošto sam primetio da u zadnje vreme nešto lošije vidim, zanima me kojem bih pregledu trebao da se podvrgnem pre eventualne operacije.

  • Poštovani Dragane,
   Potrebno je da dođete na opšti oftalmološki pregled na kom ćemo proveriti Vaš vid i odrediti konačnu dioptriju. Cena pregleda je 2600 dinara i potrebno je zakazivanje pozivom na broj 024/55-75-75. Naše radno vreme je od 08 do 20h radnim danima i od 08 do 13h subotom.
   Za sva dodatna pitanja i informacije, stojimo Vam na rasplaganju.
   Srdačan pozdrav.

 20. imam cilindar dioptrija levo oko 3 desno dva u plusu te me interesuje cena i mogucnost otplate

  • Poštovani Vladimire,

   Kako bismo utvrdili Vašu tačnu dioptriju i imali uvid u kompletno stanje Vaših očiju, neophodno je da izvršimo detaljan oftalmološki pregled. Takođe, potrebno je da znamo Vašu životnu dob, kako bismo Vam mogli dati preporuku kako da se na najbolji mogući način ukloni Vaša dioptrija. U zavisnosti od tehnike kojom se uklanja dioptrija, zavisi i cena. Npr. ako se vrši lasersko uklanjanje dioptrije, što se praktikuje kod osoba starosti od 20-40 (najviše 50) godina, onda je redovna cena 60.000 dinara po oku. Za ovu operaciju trenutno poklanjamo popust od 25%, uz koji možete ostvariti uštedu od 30.000 dinara. S druge strane, ukoliko postoji katarakta (zamućenje sočiva) i doptrija onda je najbolje rešenje ultrazvučna operacija katarakte (fakoemulzifikacija) sa ugradnjom toričnih intraokularnih sočiva. Više o ovim sočivima možete pročitati na: http://bit.ly/1nJILxB. Cena njihove ugradnje iznosi 124.000 dinara po oku.

   Ukoliko su Vam potrebne bilo koje druge informacije, stojimo Vam na raspolaganju. Naš kontakt telefon je 024/55-75-75.

   Srdačan pozdrav.

 21. Zanima me koliko kosta pregled dr. retinologa uz predocene FA snimke makule i misljenje prof. dr. koji je obavio snimanje i ,,ocitao“ snimak, odnosno, izvrsio dodatne preglede pomocu optickih uredjaja?

 22. Koja je procedura i nacin operacije za uklanjanje ksantelzmi sa oba ocna kapka?I koliko traje ?Pitam jer nisam iz Vojvodine

  • Poštovani Pero,
   Uklanjanje ksentelazmi vrši se bezbolnom operacijom u lokalnoj anesteziji koja traje desetak minuta. Po isecanju ksantelazmi, koje se vrši mikromakazicama postavljaju se tanki končici koji se skidaju za 7 dana. Operacija na jednom kapku kosta 10.000 dinara.
   Srdačan pozdrav.

 23. Dobar dan.Da li vrstine opeaciju strabizma?i koja je cena poduhvata?hvala unapred.pozdrav.

  • Poštovani,
   u našoj ustavnovi ne vršimo operaciju strabizma. Koliko je nama poznato, ovakve operacije se obavljaju u državnim očnim klinikama KCV i KCS, kao i u privatnim očnim klinikama u Beogradu, a čije podatke možete pronaći na internetu.
   Srdačan pozdrav.

 24. Da li se moze istovremeno vrsiti operacija katarakte na oba oko i da li je onda cena nesto povoljnija?

  • Poštovana Jelena,

   Operaciju katarakte je moguće izvršiti na oba oka istovremno. Pre operacije je potrebno obaviti pregled na kom ćete dobiti i detaljna uputstva o svim aktivnostima pre, tokom i posle operacije. Što se cene tiče, nismo imali praksu da odobravamo popuste na ovu vrstu usluge. Ipak, kako je za nas uvek i jedino pacijent na prvom mestu, molimo Vas da pozovete naš call centar na broj 024/55-75-75 i pokušaćemo da pronađemo neko rešenje koje će Vam odgovarati.

   Srdačan pozdrav.

 25. a koliko dugo treba da se ceka na operaciju? da li se ona moze raditi isti dan? od cega zavisi popust od 25%? posto se ja vracam u Srbiju 25-og Novembra.

  • Poštovani Miloše,

   Prvo potrebno zakazati preoperativni pregled na kom ćemo detaljnijm pretragama utvrditi da li ste uopšte pogodan kandidat za lasersko uklanjanje dioptrije. Ukoliko se utvrdi da ste odgovarajući kandidat, onda se u skladu sa već zakazanim terminima operacija i Vašim željama, pronalazi obostrano zadovoljavajući termin operacije. U nekim posebnim slučajevima (npr. ako pacijent dolazi iz inostranstva) moguće je obaviti pregled i operaciju istog dana, ali se to sve utvrđuje u dogovoru sa lekarom. Popust od 25% se omogućava svim pacijentima koji zakažu preoperativni pregled do kraja meseca novembra. Ali u svakom slučaju je najbolje da pozovite 024/55-75-75 i naše ljubazno osoblje će Vam dati detaljne odgovore na sva Vaša pitanja.

   Srdačan pozdrav.

 26. Za lasersko skidanje dioptrije, koji su uslovi pacijenta? moja dioptrija je u minusu, da li treba da se urade jos neki pregledi pre operacije? i koliko dugo treba da se ceka na operaciju?

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *