Ksenija Jovičić – 1967., Vinkovci (Horvátország)

Körülbelül 10 évig viseltem szemüveget és mindig nehezek voltak, fájt tőlük az orrom. Másrészt, iskolában dolgozok, sokat olvasok és írok, sokat dolgozok internet keresztül, ezért nagyon zavart a szemüvegem. Megemlíteném, hogy a dioptriám folyamatosan nőtt (elérte a +3.75) és mindig új szemüveget kellet csináltatnom. Bátyám ajánlására, aki májusban szintén Önöknél műtötte a szemeit és nagyon elégedett volt, valamint egy szlovéniai orvos ajánlására is, úgy döntöttem eljövök ide egy vizsgálatra. A műtét előtt nem féltem, mivel bíztam a személyzetben, hiszen csodálatosan fogadtatásban volt részem. A multifokális lencse beültetés szinte kellemes volt, fájdalom és kényelmetlen érzés nélkül. Egyedül a műtét utáni első pár napban valami zselé félét kellet raknom a szememre, ami a szempillámat picit öszeragasztotta. Most, 5 nappal a műtét után, 100 százalékosan látok. Most minden sokkal természetesebb, mert korábban homályosan láttam, a szemüveg pedig felnagyította azt, amit néztem. Most pedig élesen és tényleg jól látok.


Körmöci Károly – 1972., Kanizsa

Úgy döntöttem, megoperáltatom a szemeim, mivel nagyon zavart a szemüveg, főleg az olvasó- és a napszemüveg kombinációja. +2.0 volt a dioptriám olvasásra. A Perfect Vision-be a szemorvosom ajánlata és a sok pozitív vélemény miatt jöttem, amiket dr. Ivoševićről olvastam. A műtétet, ami műlencse-beültetés volt, professzionálisan, fájdalommentesen végezték el. Inkább egy fajta pszichikai félelem, mint fizikai fájdalom volt jelen, bár a műtét végén rájöttem, hogy az a félelem is szükségtelen volt. 15 nap múlt el a szemműtét óta és nagyszerűen érzem magam. Most csak napszemüveget viselek. :) Ez egy jó döntés volt, már az első pillanattól kezdve éreztem, hogy ezen a klinikán professzionálisan dolgoznak.


Nikol Pivarcsik – 1999., Szabadka

9 éves korom óta szemüveget hordok, nagyon rosszul láttam közelre is és távolra is. A műtét előtti dioptriám -4,75 volt a bal, és -3,00 a jobb szememen. A jogosítványom megszerzésekor vettem észre, hogy romlott a látásom. Amikor az egyetemi vizsgáimra tanultam, nagyon zavart a laptop, éreztem hogy a szemeim egyre jobban fáradnak és erőltetem őket. A szabadkai doktor Tóth javasolta az Önök klinikáját, az ő optikájában csináltattam évek óta a szemüvegeimet. Az egyetemi vizsgák miatt egyre csak halogattam a lézeres dioptria csökkentést, de nem bírtam tovább. PRK módszerrel végezték el a műtétet, így a felépülés picit nehezebb volt, de pár nap elteltével már rendesen tudtam nézni. Amikor levettem a napszemüvegemet, sírtam a boldogságtól, mert nem emlékeztem mikor láttam utoljára ennyire jól. Őszintén nagyon elégedett vagyok és mindenkinek hálás köszönet!


Sandra Grahovac – 1993., Bécs (Ausztria)

Sokáig viseltem szemüveget és legjobban a dioptriás és a napszemüveg kombinálása zavart, valamint a nehézkes vezetés is. A Perfect Vision-ről a barátnőmtől hallottam, aki szintén itt műttette a szemeit és ő volt az első, igazi és őszinte kapcsolat a klinikával. Minden a legnagyobb rendben múlt el, nem féltem, leginkább azért nem, mert mindent szépen és részletesen elmagyaráztak. Különösen meglepett Branka doktornő nyugodt hangja, minden percben kiváló és professzionális volt. A lézeres dioptria-csökkentést LASIK módszerrel csinálták az én esetemben, úgyhogy már másnap jól éreztem magam. Különösen meg vagyok elégedve a személyzettel, mindenki kellemes, hatékony és szakmai. Az egész klinika szabványok alapján működik, és külön lelkesedéssel fogadtam a kiszolgálást és a kávét, amit kaptam. :) A műtét óta 3,5 hónap múlt el és csak kitűnő benyomásaim vannak – végre napszemüveget viselek, könnyebben vezetek, normálisan látok – hunyorgás és megerőltetés nélkül. Nem változtatnék semmit!


Selma Sejdinović – 1988., Eszék (Horvátország)

-5.0 és -5.5 dioptriával és nagy cilinderekkel, szemüveg nélkül teljesen vak voltam. Keresgéltem az interneten, olvastam a páciensek tapasztalatait és így találtam rá a Perfect Vision-re. Megnéztem egy TV-műsort dr. Brankaval és egy pácienssel és ez elég volt a döntéshez, hogy Szabadkára jöjjek. 3,5 hónapja volt a műtétem és az életem teljesen más azóta – nagyszerűen látok, a színek ragyogóak. A műtét fájdalommentes volt, kellemetlen az első pár órában, egy ideig a látásom is picit homályos volt, de amikor kiélesedett, minden másmilyen lett. A személyzet nagyszerű, kedves, előzékeny. Egy negatív véleményem sincs, csak dicsérni tudok mindenkit, főleg a doktornőt. Szívesen ajánlom önöket másoknak is – néhányan már voltak is műtét előtti alkalmassági vizsgálaton az én ajánlásomra.


Horvát Tivadar – 1989., Pacsér

Elégedett vagyok, és ahogy az eredmények is mutatják, a műtétem sikeres volt. A beavatkozás előtt szemüveg nélkül csak 20% láttam, és most pedig egy hónappal a műtét után már 70% látok. Nem sajnálom, hogy beleegyeztem a műtétbe és szívesen ajánlom másoknak is. Ami a műtétet illeti, féltem, de egy komolyabb fogászati beavatkozás sokkal tovább tart és fájdalmasabb, mint ez.


Dejan Čorak – 1970., Vukovár (Horvátország)

Szürkehályoggal diagnosztizáltak, ezért szerettem volna megtalálni a legjobb szemészeti klinikát. Keresgéltem az interneten, olvastam a páciensek tapasztalatait, több műsort is megnéztem a YouTube-on és ezek alapján kiválasztottam 3-4 vezető klinikát Szerbiában. Ezek közül a Perfect Vision klinika tűnt a legjobbnak. A testvérem Szabadkan él, ő megerősítette valamennyi ajánlást, amit a klinikájukkal kapcsolatban kaptam és ez alapján hoztam meg a döntést. A szolgáltatás nagyszerű, az első „jó napot“-tól a mai napig. Megdicsérném a szervezést, a szolgáltatások minőségét, a kedvességet, a helyiségek kinézetét… Elégedett vagyok mindennel! A szürkehályog műtét monofokális műlencse-beültetéssel nagyszerűen múlt el. 7 nap alatt megműttettem mindkét szemem. Gyors volt és fájdalommentes, ahogy mondtam a páciensnek, aki utánam következett „Inkább ide jönnék, mint a fogorvoshoz!“ :-) Anita nővérke, aki felkészített a műtétre szuper volt, megnyugtatott. A doktornő fenomenális, minden mozdulatát elmagyarázta, ami sokkal könnyebbé tette a műtétet. A klinika területén található színvonalas szálláson voltunk elhelyezve. Megemlíteném, hogy a vizsgálaton elváltozásokat észleltek a szemfenekemen, amiket a retinológus szakorvos gyorsan és könnyen kezelt. Tehát egy teljes körű, kiváló minőségű szolgálást kaptam, és nagyon elégedett vagyok vele.


Sztaniszló Rózsa – 1956., Ada

A szürkehályog miatt nagyon rosszul láttam, csak alakokat. Az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam olvasni. Az ismerőseimtől hallottam a Perfect Vision-ről és az interneten is olvastam a klinikáról. Nagyon könnyen hoztam meg a döntést, hogy itt operáljonak meg. A műtét előtt nagyon féltem, leginkább mert nem tudtam, mi vár rám. A műtét nagyon jól, fájdalommentesen múlt el. Egy hónapja volt a műtétem és azóta sokkal jobban működök, jól látok, TV-t nézek, telefonon üzeneteket is írok… Még mindig nem tudok úgy olvasni, ahogy valamikor olvastam, ez motivál arra, hogy a másik szememet is megműtsem. Csak most látom mennyire nehéz, amikor az ember elveszíti a látását – aki nincs ilyen helyzetben, az ezt meg sem tudja érteni. Nagy köszönet mindenkinek, aki itt dolgozik, mindenki csodás, különösen a doktornő. Sok sikert és boldogságot kívánok a további munkában is.


Sreten Lazić – 1970., Brčko (Bosznia-Hercegovina)

3 évvel ezelőtt szemüveget kaptam olvasásra, ami a munkám miatt nagyon zavart. Időnként észrevettem, hogy gyengébb lett a látásom távolra. Hosszabb TV nézés után kettős képek jelentkeztek, a vezetés pedig egyre nehezebb lett. 2 éve Belgrádban voltam vizsgálaton, ahol azt mondták, két lehetőségem van: állandó szemüvegviselés vagy műtét. Ezután kezdtem el a műtétről gondolkodni. Véletlenül, az interneten találtam rá erre a klinikára, elolvastam a páciensek véleményeit, megnéztem dr. Ivošević vendégszerepléseit és úgy döntöttem, itt fogom megműttetni a szemem. Persze, az ár is fontos tétel volt, mert itt sokkal olcsóbb mint Belgrádban vagy Boszniában. Nekem multifokális műlencsét kellett beültetni mind a két szemembe és nagyon elégedett vagyok. Nagyszerűen látok, még a legapróbb betűket is el tudom olvasni… Betartottam az összes utasítást és minden komplikációk nélkül halad. Ez mindenféleképp jó döntés volt és természetesen mindenkinek ajánlom.


Kljaić Matija – 1993., Zágráb (Horvátország)

8 éven át viseltem kontaktlencsét. A hivatásom (utaskísérő) miatt fárasztó volt kontaktlencsét viselni, gyakran volt égő és vörös a szemem. Interneten, különböző fórumokon, olvastam sok szép dolgot önökről, az ár sokkal kedvezőbb mint Horvátországban pedig még azt sem tudtam, hol van Szabadka. Egyáltalán nem féltem, mert azt olvastam nagy százalékban sikeres a műtét. Annak ellenére, hogy 4 órát utaztam Szabadkáig, nem voltak kétségeim. A személyzet (főleg Davor), dr. Ivošević, a szállás, a reggeli, a vendégszeretet… minden kiváló! Csak ajánlani tudom! Már a barátomat, Márkot is elhoztam Zágrábból lézeres látásjavítás előtti alkalmassági vizsgálatra, hogy kiderüljön, megfelelő páciens-e vagy sem, és a rokonaimnak is ajánlottam magukat. A szemszárazságom miatt a lézeres szemműtétet PRK metódussal végezték el. A műtét alatt az egyetlen dolog, ami számomra kellemetlen volt, mikor vízzel öblítették a szemem a beavatkozás előtt, de az sem volt fájdalmas, csak egy picit kellemetlen. A látásélességem 100% műtét után, mit is mondjak kivéve hogy nagyon elégedett vagyok!


Cindrić Martina – 1986., Csepin (Horvátország)

17 évig viseltem szemüveget és kontaktlencsét. A szemeim egyre fáradtabbak lettek, mert cilinderes dioptriám volt. A barátnőmtől halottam a Perfect Vision-ről, aki itt műttette a szemeit (lézeres dioptria-csökkentés PRK metódussal) és nagyon elégedett volt. Amikor az 50%-os kedvezményről hallottam, időpontot kértem kivizsgálásra, ahol kiderült, hogy megfelelő páciens vagyok LASIK metódusra. Szóval, az ár miatt úgy döntöttem, a Perfect Vision klinikán fogom megműttetni a szemem. Minden kellemesen telt, kivéve az előkészítést, ami picit kellemetlen volt, úgyszintén a szag, amit a műtét alatt éreztem. A többi kellemes meglepetés volt, mert a műtét teljesen fájdalommentes. Rögtön aznap már rendesen láttam a betűket a TV-én, és harmadik nap már dolgoztam és autót vezettem. Az apartman, ahol elszállásoltak a kinézetével és a szolgáltatásával is lenyűgözött. Mindenem megvolt, amire szükségem volt.


Sinkovics Gellért – 1943., Szabadka

Először a kórházban jelentkeztem a szürkehályogommal, de a fiam és a nővérem, akik már átestek ezen a műtéten, javasolták hogy ne várjak a kórházban, mert megbízhatatlanok. Ezért úgy döntöttem, hogy az önök klinikáján fogom megoperáltatni magam, és ez bizony jó döntésnek bizonyult. 100%-an elégedett vagyok! Minden jól ment, a műtét fájdalommentes volt, csak egy picit égetett, de az normális. Korábban 50 m-re csak ködött láttam, most pedig 2 km-re látok minden részletet! Ha így folytatják és sikeresen végzik el a másik szemműtétemet is, még elégedettebb leszek!


Kordován Miklós – 1941. Kanizsa

Erről a klinikáról először egy kolléganőmtől hallottam, aki itt műtötte a szemét és nagyon elégedett volt. Majd egy barátom is ajánlotta önöket, aki szintén itt műtötte a szemeit, és ez elég volt hogy én is elhatározzam magam és eljöjjek. Mindkét szememet megoperáltattam szürkehályogra, 7 nap különbséggel. Mindenkit az érdekel, hogy mennyire fájt a műtét, és meglepődnek amikor azt mondom, hogy semmit sem éreztem. A lényeg, hogy hallgatni kell az orvosra és csak azt kell csinálni, amit mond, és nincs hiba. Ezelőtt, mikor TV-ét néztem nem láttam a szöveget a szemüvegemmel sem, most pedig szemüveg nélkül is mindent látok. Tökéletes látást kaptam, és nem hordok többé szemüveget…ezek után hogy ne lennék elégedett?


Kenyeres Amálka – 1966., Radanovac

A barátnőmet is ezen a klinikán műtötték meg és azóta nem visel szemüveget, nagyon elégedett. Az ő ajánlására eljöttem egy vizsgálatra, amelyen kiderült hogy szürkehályagom van. Bevallom, nagyon féltem a műtéttől, még az első műtéti időpontomat is lemondtam. :-) Persze, újra foglaltam időpontot és végül minden jól alakult. Kellemesen meglepődtem és alig vártam, hogy elteljen a 7 nap és megműthessem a másik szememet is, mert tudtam, hogy nem lesz semmi gond. Nagyon meg vagyok elégedve a személyzettel, akik a műtét előkészítésével foglalkoztak. Minden szép volt, és fájdalommentes és nagyon boldog vagyok, hogy pont ezt a klinikát választottam.


Selena Brkić – 1993., Zágráb (Horvátország)

10 éves korom óta nem látok jól, ami gyakorlatilag az egész életemet jelenti. A dioptriám -4.5 volt és olyan műtétet kerestem, amellyel megoldanám a dioptria problémámat. Horvátországban a lézeres dioptria – csökkentés sokkal drágább, ezért az interneten kerestünk másmilyen lehetőséget és rátaláltunk erre a klinikára. A férjem meglepett a születésnapomra, ajándékba kaptam tőle egy utalványt a vizsgálatra. Minden tökéletes volt, a műtét fájdalommentes, csak egy picit kellemetlen, de ha a végső hatásra gondolunk, elviselhető. Különösen szeretném hangsúlyozni, hogy a doktornő egész műtét alatt beszél a pácienssel, tudjuk mi következik és így sokkal könnyebben és gyorsabban múlik el a beavatkozás. A műtétem óta 2 hónap múlt el és a benyomásaim kiválóak! Még mindig furcsa, hogy normálisan funkcionálok. :-) A személyzet kedves, szépen és részletesen elmagyaráztak mindent. Az anyukámmal aludtam az apartmanban a klinikán belül, külön megdicsérném a szállást – nagyszerű! Őszintén csak dicséretet tudok mondani és biztos vagyok benne, hogy megérte Zágrábból ide jönni!


Laslo Katarina – 1992., Horvátország

A lézeres látásjavító szemműtétem óta másfél hónap telt el, és most jobban látok mint korábban a szemüvegemmel. Újjászülettem! Minden dicséretem dr. Ivoševićé, nagyon kedves és professzionális doktornő, aki visszaadta a látásomat. Minden dicséretem a klinikának és a személyzetnek. Mindenkinek ajánlani fogom önöket!


Paul Timea – 1985., Szabadka

Egy munkatársamtól hallottam erről a klinikáról. Egy elégedett páciens ajánlatára jövök. Kiskorom óta szürkehályogom van és már kénytelen voltam a műtétre. Meg vagyok elégedve az előkészítéssel, valamint a doktornővel is a műtét közben. Minden gyors és professzionális volt. Mindenki nagyon kedves.


Čavarušić Mihael – 1995. Virovitica (Horvátország)

Minden nagyszerű! A szolgáltatás kiváló, sokkal kedvezőbb mint Horvátországban és ami nagyszerű, szállást is biztosítanak a pácienseknek, akik messziről érkeznek. Az én dioptriám -3.0 volt és szemüveget kellett viselnem, ami a munkám miatt nagyon zavart. Egy barát ajánlására, aki 3 évvel ezelőtt itt műttette meg a szemeit, úgy döntöttem lézeres dioptria-csökkentést fogok csinálni. A műtét gyors volt, és hatékony. A gyógyulás csak két napig tartott, komplikációk nélkül, most pedig 100% látok.


Bošnjak Tomislav – 1986., Vinkovci (Horvátország)

Sokáig viseltem szemüveget, nyolcadikos koromtól kezdve, a dioptriám -2.75 volt. Úgy döntöttem megműttetem a szemem Szabadkán, elsősorban az ár miat, mert sokkal kedvezőbb mint nálunk, és más részt, műtétre jelentkezett egy barátnőm is, és ez engem is motivált. Nagyszerűen alakult minden, semmi nem fájt. Dr. Ivošević nagyon pozitív, kedves, szépen beszél. Mindenki vidám, dicséret az egész csapatnak. LASIK technikával végezték a beavatkozást, és szó szerint másnap már láttam. Ajánlom mindenkinek, aki nem akarja többé viselni a szemüvegét és a kontaktlencsét, hogy ne kételkedjen! Nekem nincs semmilyen negatív tapasztalatom sem!


Filipović Zoran – 1962., Podgorica (Montenegró)

Az interneten találtam rá erre a klinikára, megnéztem a honlapjukat és úgy döntöttem, eljövök egy vizsgálatra. Tetszett a kedves fogadtatás és a professzionalizmus, ezért úgy döntöttem, eljövök a műtétre is. Tegnap megműtötték a másik szememet is, trifokális lencse-beépítésel és az első benyomások tökéletesek! 10 év után végre eldobtam a szemüvegemet és nagyon meg vagyok elégedve!


Gedellei Ibolya – 1945., Zenta

Korábban semmit nem láttam, a látótér közepem nem funkcionált. Először megműttettem a bal szemem, 7 nap után pedig a jobb szememet is. Már most jobban látok és meg vagyok elégedve! Picit féltem a műtét előtt, de fájdalommentes volt.


Srđan Lukić – 1996., Vukovár (Horvátország)

Nyolcadikos korom óta kínlódtam a mínusz dioptriával, amely folyamatosan nőtt. Kontaktlencsét hordtam, de sokáig tartó viselés után mindig megfájdult tőle a fejem. A rádióban hallottam a szabadkai klinika hirdetését, ahol lézeres dioptria-csökkentést végeznek. Azonnal felmentem a honlapjukra és számos elégedett páciens véleményére találtam. Azt gondoltam, ” ha már Dániából is jönnek páciensek Szabadkára, akkor az biztosan egy jó a klinika”. :) A műtét jól ment, dicsértek hogy én vagyok a legjobb páciensük, nyugodt és hogy nagyszerűen együttműködök. :) Azóta eltelt egy év, és az életem sokkal könnyebb. A legszebb érzés reggel, amikor csak felkelek és indulok! Hangsúlyoznám, hogy megkönnyebbülés az otthoni költségvetés számára is, mivel a kontaktlencsét havonta vásároltam, ami elég nagy kiadás volt. Minden szuper, és nincs semmilyen kifogásom sem.


Zorica Nikolić – 1970., Norvégia

34 év kontaktlencseviselés, és 8 év szemüvegviselés után most tökéletesen látok. A műtét mellett azért döntöttem, hogy javítsak a látásomon, és hogy ne kelljen többet minden reggel és este kontaktlencsét használnom. A célom tórikus trifokális műlencse-beépítés volt, ami a legújabb platform és nálunk 2016. óta használják. Boldog vagyok mert megfelelő alany voltam arra a műtétre. A döntés nem volt könnyű és sokat jelentett a korábbi paciensek tapasztalata, akik nagyon elégedettek voltak. A férjemmel ugyanazt a célt tűztük ki. A műtét alapja a dr Branka Ivoševićbe és a fantasztikus csapatába vetett bizalom volt. A személyzet szakértelme mellett, hangsúlyoznám hogy a klinika a legmodernebb eszközökkel van felszerelve. A trifokális műlencse-beépítés óta tökéletesen és tisztán látok közelre, köztes távolságra és távolra. Ennek a technológiának köszönhetően, különösen örülök annak hogy Vajdaság északi részén létezik egy klinika dr Branka Ivoševićel, aki nagyszerű és jogosan viselhetné a “Szikés Varázsló” nevet. A történetem lényege az, hogy bárki akinek az élete folyamán “kihívás volt a látás”, meg fogja érteni az üzenetet, amit küldök. Hálás vagyok Istennek hogy ilyesmi létezik!


Goran Nikolić – 1969., Norvégia

Egész életemben szemüveget viseltem, majd kontaktlencsét. Dioptriám -6.0 i -7.0 volt. 34 év viselés után a kontaktlencsék elkezdtek zavarni, a szemeim kifáradtak, és kellemetlen érzést tapasztaltam. Kifejezetten a bal szememen éreztem ezeket a tüneteket, és egy idő után egyszerűen elviselhetetlen volt hordani a kontaktlencsét. A YouTube – on néztünk különböző műsorokat szemműtétekről amelyekkel meg tudnám oldani a problémámat, így találtunk rá arra a műsorra, amiben dr Branka Ivošević vendégszerepelt. Először azt gondoltuk hogy ő csak PR a klinikán, főleg mikor azt mondta hogy már 20 éve műt, mivel elég fiatalnak tűnt. Meglepődtünk mikor rájöttünk hogy pont ő az a tapasztalt sebész. :) Májusban, a feleségemmel együtt elmentünk az első kivizsgálásra, júliusban pedig már mindketten átestünk a műtéten és mindketten megszabadultunk a szemüvegviseléstől. Meg szeretném dicsérni a doktornőt és a személyzetet, mindeki nagyszerű. A műtét szuper volt, fájdalommentes, igaz, volt pár kellemetlen pillanat, amiket a doktornő mindig előre jelzett, hogy felkészülhessünk rájuk. Féltem, hogy jól együtt tudok-e működni az operáció folyamán, hogy nyugodt tudok-e maradni, hogy ne pislogjak, stb. Nekem monofokális műlencsét építettek be, amit azt jelenti hogy szemüveget kell hordanom olvasásra, ami nem zavar. A legfontossab az, hogy most távolra jól láttok, tudok vezetni és aminek külön örülök: újra tudok biliárdozni. Ráadásul, jobban játszok mint régen! :) Még mindig nem tudom megszokni, folyamatosan nézelődök és csodálkozom, hogy mindent látok.


Irena és Ivana Ilić – 1987., Svédország

Szeretnénk megdicsérni a Perfect Vision Lézeres Szemsebészeti Központban dolgozó szakembereket és megköszönni a kedvességüket. A hely modern és tiszta. Nagyon meg vagyunk elégedve a lézeres dioptria – csökkentéssel és örömmel fogjuk ajánlani a barátainknak is.


Lőrinc Gábor – 1990., Kanizsa

A kedvezményről a lézeres dioptria-csökkentésre a honlapjukon olvastam. A barátom Önöknél műtötte a szemeit, és tőle tudtam meg az összes szükséges információt. Úgy döntöttem, megvizsáltatom magam a klinikán, amit hamar követett a műtét is. Az operáció fájdalommentes volt, csak egy picit kellemetlen. Nálam PRK módszert kellett alkalmazni, amit azt jelenti hogy a felépülés picit tovább tartott. Az első két nappban, olyan érzés volt mintha homok ment volna a szemembe. Az érzés kellemetlen volt, de utána minden rendbe jött. Nagyon meg vagyok elégedve a látássommal a műtét után, és örömmel fogom Önöket ajánlani a barátaimnak.


Bokor Erika - intraokuláris lencse beültetés, makuladegenerációBokor Erika, 1973., Szováta (Románia)

42 évig egyetlen egy napot sem tudtam elképzelni szemüveg viselése nélkül. Több klinikát is meglátogattam Magyarország és Románia szerte, keresve egy olyan műtéti eljárást, amely segítségével meghosszabíthatom – javíthatom  a látásom. Azonban a makuladegeneráció miatt senki sem vállalta a műtéttel járó felelősséget és magát az operációt. Ajánlás alapján érkeztem önökhöz, a Perfect Vision klinikára és végre reményt kaptam, hogy itt talán megoldhatom a problémám. Négy hónapig voltunk folyamatos kapcsolatban, türelmesen és részletesen válaszoltak minden kérdésemre és bizalmat ébresztettek bennem, ezért úgy döntöttem, megteszem a 600km távot és eljövök ide. El sem tudtam képzelni, hogy ennyire szép, a helységek gyönyörűek, a személyzet vidám, mindenki segítőkész… A kitűnő szervezésnek köszönhetően, mindössze három nap alatt lezajlott az egész folyamat. A műtét gyors és fájdalommentes volt. A műtétet követően, amint kinyitottam a szemeim, rögtön láttam! Végre, ennyi év után, a saját szemeimmel láttam, szemüveg nélkül! Azt hiszem, nem is tudnám szavakkal leírni azt az örömöt, amikor a doktornő közölte, hogy 100%-os a látásom! Ezzel a műtéttel egy új világ nyílt meg előttem! A célom a látásom megőrzése, illetve javítása volt. Ez egy csoda, hogy szemüveg nelkül látok, egy bónusz egy ajándék nekem. Köszönöm és milliószor köszönöm dr. Brankának és egész csapatának!


Ana Mitrović – 1989., Myggenäs (Svédország)

Mivel a vőlegényem rábeszélt, úgy döntöttem lézeres dioptria – csökkentést fogok csinálni. Utána kerestem melyik klinikán tudnak ilyen műtétet csinálni, és a Perfect Vision klinikát választottam, mivel első kézből kaptam információkat – a barátnőmtől aki önöknél dolgozik. A kivizsgáláson dr Ivošević valami hihetetlent derített ki – 20 évig viseltem téves dioptriát! Még nyolcéves koromban kaptam szemüveget mínusz dioptriával, amire idővel rászoktam, de az én igazi diotriám pluszban volt. Nagyon féltem a műtét előtt, de amin meglepődtem, hogy teljesen fájdalommentes volt a műtét és nem tartott 5 percnél tovább. A legkellemetlenebb, ha nevezhetjük így, a szemmosás volt fiziológiás oldattal. A doktornő egész idő alatt beszélt hozzám, ami őszintén nagyon sokat jelentett. A gyógyulás tökéletessen zajlott, 2 nap után én már 100%-an láttam. Őszintén mindenkinek ajánlanám, hogy ne gondolkozzon sokat és ne hagyja, hogy a félelme megakadályozza a műtét elvégzésében. Ha lett volna valaki a környezetemben aki már átesett ezen a folyamaton, és akivel tapasztalatot cserélhettem volna, sokkal előbb rászántam volna magam az operációra. Ezért nagyon fontos a műtött páciensek véleménye és én mindenkinek elfogom mesélni az én tapasztalomat.


Ljubomir Todorović – 1958., Svédország

Mielőtt ide jöttem, probálkoztam Montenegróban lézeres dioptria – csökkentést csinálni, de nem vállalták az esetem. Ezután, kapcsolatba léptem egy privát klinikával Belgrádban, ahol műlencse – beépítést javasoltak. Utána kerestem, és az interneten rátaláltam az önök klinikájára. Mikor összehasonlítottam, az árak sokkal kedvezőbbek voltak. Ez volt az első ok, hogy önöket választottam. Most már több okot is fel tudnék sorolni – a személyzet nagyon kedves és segítőkész, az árak pedig elérhetőek. Maguk hibátlanok! Meg vagyok elégedve a szolgáltatással, mindegyik barátomnak ajánlottam és már öten érdeklődnek a műtétről.


Mato Lukić – 1994., Babina Greda (Horvátország)

Egy munkatársam ajánlotta a Kuća Zdravlja-t. Nagyon elégedett vagyok, a műtét nagyszerű volt. Mindenki nagyon kedves, mindent szépen elmagyaráztak a műtéttel kapcsolatban. Az operáció áttekintése (lézeres dioptria – csökkentés – PRK metódussal): a műtét fájdalommentes, az első 2-3 napon égett a szemem, nem nagyon bírtam nézni, később a felépülés alatt a látásom egyre jobb és jobb lett. Az orvossal egész idő alatt kapcsolatot tartottam, ami nagyon sokat jelentett nekem. Elmúlt már 30 nap és én tökéletesen látok. Köszönöm Branka Ivošević doktornőnek és a munkatársainak. Minkenkinek ajánlanám a “Perfect Vision” szemészeti központot a “Kuća Zdravlja” poliklinikán, Szabadkán. Üdvözlettel!


Sóti Verona

Ajánlanám mindenkinek, aki szemműtét előtt áll, hogy ne habozzon. Én nagyon meg vagyok elégedve, 1 hónap elteltével már rendesen láttam. Azóta minden tisztább és elégedett vagyok a műtéttel. Köszönöm a doktornőnek a segítséget!


Beniš Aleksandra – 1976., Bécs (Ausztria)

Gyakorlatilag egész életem alatt nem jól láttam. Még kiskoromban kaptam az első szemüvegemet, amelyik alig állt meg a kis orromon. Mindig kombináltam a kontaktlencsét és a szemüveget, a látásom pedig folyamatosan romlott minden 6 hónapban, ezért nincs is értelme mondanom mennyi pénzet elköltöttem vizsgálatokra, napszemüvegekre, stb. Sportoló vagyok aki nem tudta élvezni az összes sporttevékenységet a rossz látásom miatt. Soffőr is vagyok, aki mindig várta a megfelelő viszonyokat, hogy beszáljon a kocsiba, mert csak az útjelzések követése is nagy problémát okozott. Véletlenül, a fodrászomtól hallottam a Perfect Vision klinikáról. Amikor megtudtam, hogy létezik egy műtét amelyik után soha többé nem kell szemüveget hordanom, nem hittem el. Sokat olvastam a honlapukon és követtem dr Ivošević vendégszerepléseit a különböző TV műsorokban, ahol részletesen megmagyarázott mindent. Az én multifokális műlencse – beépítésem óta eltelt 3 nap és még mindig nem hiszem el, hogy végre látok! A műtét után kevesebb, mint 24 óra elteltével én már tudtam TV-t nézni és sms üzeneteket írni – segítség nélkül – saját szememmel mindent láttam! 2018.03.19-én, 42 év szenvedésemnek vetettem véget kevesebb mint 1 óra alatt. Egy műtéttel megoldottam az egészségügyi és az esztétikai problémáimat, valamint az egész életemen át tartó fogyatékosságomat.


Nagy Ilona – 1951., Bácsföldvár

Majdnem teljesen megvakultam a szürkehályog miatt, csak fényt és árnyékokat láttam. A saját házamban a tárgyakat tapogatva közlekedtem. A legnehezebb az volt, hogy nem tudtam a kertben dolgozni, pedig azt szeretem a legjobban. Ősszel már nem láttam semmit, ültem a sámlin, közel a födhöz és érzés alapján ültettem. Elég nehéz volt! De nagyon féltem a műtéttől, mert sokszor láttam Újvidéken, hogy az emberek vakok maradtak a sikertelen műtétek után és ezért folyamatosan halogattam. Hallottam erről a klinikáról és végre összeszedtem a bátorságomat és eljöttem. Rögtön a műtét után, visszajött a látásom, mintha kijöttem volna egy sűrű ködből. Ha valaki mondta volna hogy ilyen létezik, nem hittem volna el neki! Szeretném ha az én történetem bátorítana másokat is, akik halogatják ezt az operációt. Meg kell érteniük, hogy a szürkehályogot muszáj megműteni minél előbb, hogy ne jussonak el eddig a pokolig, amit én átéltem.


Kristensen Lone Ulrik – Sæby (Dánia)

A testvéremmel együtt multifokális műlencse-beépítésre jöttünk Dániából Szabadkára, egy dániai barátnőm ajánlása alapján, akit szintén itt műtöttek és igencsak szép dolgokat mesélt a klinikáról. Nekünk itt kedvezőbb volt, mint ha ezt a műtétet Dániában csináltattuk volna, és kétlem hogy ilyen minőséges szolgáltatásban lett volna részünk ott. Mindenki nagyon kedves és segítőkész. Különösen kiemelném az első napot, amikor kivizsgálásra jöttünk éhesen, önök pedig reggelivel és kávéval vártak minket. :) A műtét előtt nagyon izgatott voltam, türelmetlenül vártam az első hatást. Maga a beavatkozás gyors és fájdalommentes. Már most tudok olvasni szemüveg nélkül, ami nagyszerű! Nincsen semmilyen kritikám, ez tényleg jó döntés volt!


Marian Eilersen – 1961., Sæby (Dánia)

Multifokális műlencse-beépítés műtétet választottam mert nem szerettem volna többé szemüveget hordani sem közelre sem távolra. Egy barátnőm Dániából, aki a férjével együtt pár évvel ezelőtt itt, a Perfect Vision klinikán megcsinálta ugyanezt a műtétet, megosztotta velem a saját tapasztalatait ezért én is pont itt szerettem volna elvégeztetni ezt a beavatkozást. Nagyon elégedett vagyok a kezeléssel, mindenki nagyon kedves, a klinika tiszta, kivételesen modern technológiával. Az operáció előtt nem éreztem félelmet, csak izgalmat. Most nagyszerűen érzem magam, tudok olvasni és ugyanúgy látok távolra is, mint közelre. A műtét fájdalommentes volt, mindent tökéletesen és professzionálisan csináltak.


Nagy ZoltánNagy Zoltán, 1947., Bácskossuthfalva

Május 4-én voltam szürke hályog operáción a Kuća zdravlja klinikán. Úgy néz ki, hogy a műtét sikeres lett, minden a legnagyobb rendben folyik… A műtét helyi érzéstelenítésű cseppekkel kezdődött, maga a műtét megközelítőleg 15 percig tartott fájdalommentesen. Tehát maga a műtét “gyerekjáték” volt, hanem az utána következő egy hónap bizony kemény. Nem szabad lehajolni, nem szabad 2 kilótól nehezebbet emelni, nem szabad dörzsölni a szemet stb. Tehát ez az egy hónap cudar nehéz. Annyira hozzászoktam ezeknek a szabályoknak a betartásához, hogy amikor tegnapelőtt kinyitottam a hűtőszekrényt és a másfél literes tejesüveg véletlenül lerepült a padlóra, a teteje lepattant és elkezdett ömleni a padlóra a kiszabadult tej, nem mozdultam, mert beidegződött már, hogy nem szabad lehajolnom, csak néztem a szertefolyó fehér folyadékot :) Alapvetően elégedett vagyok, mert most úgy látok, mint a sas!


Linke Krisztina – 1986., Egyesült Királyság

Mindennel elégedett vagyok! Elejétől kezdve tetszik a páciensekhez való hozzáállásuk. 20 évig viseltem szemüveget (-4.0 dioptriát cilinderekkel) és arra vágytam hogy megszabaduljak a dioptriától. A Perfect Vision-be egy ismerősöm ajánlására jöttem. 8 napja volt a lézeres látásjavító mütétem és nagyszerűen érzem magam, a látásom egyre jobb és jobb. Nagyon féltem, de meglepődtem mert egyáltalan nem vészes. Aki erről a műtétről gondolkozik, az nyugodtan jöjjön erre a klinikára, mert nagyszerűek!


Katarakta műtétBolvári Kata, 1957., Szabadka

Amióta beléptem a maguk intézményébe az én életem kivirágzott! Április 4-én műtötték meg a szememet, és azt a napot a második születésnapomnak tekintem! Négy alkalommal utasítottak el a kórházban, Újvidéken pedig várólistára tettek, úgyhogy csak 2017-ben kerültem volna sorra. Visszafele úton Újvidékről mindjárt a “Kuća Zdravlja” klinikára mentem, és akkor megváltozott az egész életem. Nagyon meglepett az ott dolgozók hihetetlen kedvessége és a praktikus ellátás. Mindent egy helyen el tudtam végezni. Ott mindenki nagyon jól végzi a munkáját! Nagyon féltem, először ez miatt le is mondtam a vizsgálatot, de ma már énekelve járok erre a klinikára, és mindig mosolyogva távozok! Az operáció gyors volt és fájdalommentes, nagyon boldogan jöttem ki a műtőből, mintha újjászülettem volna! Gyönyörű érzés, hogy már nem függök másoktól, láthatom a gyerekeimet és az unokáimat. Nagyon hálás vagyok mindazoknak akik nekem ajánlották ezt a klinikát, én is mindenkinek csak javasolni tudom őket. Már eldöntöttem, hogy itt fogom megoperáltatni a másik szemem is, az unokáimat is ide fogom hozni, más klinikára már nem fogok elmenni!


Prćić Kalman, 1956., Tavankút

Két évvel ezelőtt a látásom legyengült. Nagyon nehezen boldogultam, mert 90%-ban nem tudtam funkcionálni a mindennapi életben. Eldöntöttem, hogy a “Perfect Vision” klinikán operáltatom meg magam, mert csak jót hallottam róluk. A műtét közben minden rendben volt, nem fájt semmi. Muszáj megdicsérnem az ott dolgozókat a kedvességükért. Most nagyon elégedett vagyok, mert soha nem láttam még ilyen tisztán. Mindenkinek ajánlom, hogy operáltassa meg a szürkehályogját multifokális lencse beültetésével együtt, nem fogja megbánni.


Katarakta műtétRađenović Ilona, 1943., Szabadka

Három évvel ezelőtt operálták a bal szememet, de sajnos az operáció után több szövődmény is fellépett. Köszönettel tartozom dr Branka Ivoševićnek, mert ezt mind már magam mögött tudhatom, és most jól látok. A doktornő nagyon sok időt szentelt rám, mindig sokáig bent voltam nála a rendelőben,tanácsokat adott és mindenben a segítségemre volt, úgy viselkedett velem mintha a legközelebbi rokona lennék. A Doktornő nagyon jó orvos, ezért döntöttem úgy, hogy az ő klinikáján operáltatom meg a másik szemem is. A második operáció jól sikerült, kicsit fájt de elviselhető volt. Nincs semmilyen kivetnivalóm, teljesen elégedett vagyok a doktornővel és a nővérekkel is!


Horvát Tereza, 1950., Szabadka

Az operáció előtt nagyon ideges voltam , de a körülöttem levő személyzet teljesen lenyugtatott. Az műtét nem fájt, mindent hallottam ami körülöttem történt, de fájdalom nem volt. A műtét előtt nagyon homályos volt a látásom távolra, de most tökéletesen látok. Hálás vagyok a kedvességükért és a professzionális munkájukért!


Mészáros László, 1967., Bácskossuthfalva

Az operáció alatt minden a legnagyobb rendben történt, mindenki nagyon kedves és professzionális volt, nagyon vigyáztak rám. Nagyon hálás vagyok az eredményért amivel már nagyon elégedett vagyok. Minden jót kívánok önöknek a jövőben! Még egyszer köszönöm!


Horvát Anna, 1942., Szabadka

Az operációra több mint egy évet vártam a kórházban. Ivošević doktornő nem csak a látásomat mentette meg, de úgy érzem az egész életemet is, mert az örökös félelemtől, hogy megvakulok teljesen depresszióba estem. Az én műtétem két héttel ezelőtt volt, és most nagyon jól érzem magam. Itt mindenki nagyon kedves, főleg a doktornő. Nincs semmilyen kivetnivalóm, mindenki nagyon jól végzi a munkáját!


Tót János, 1950., Temerin

Az operáció nem volt fájdalmas, mindent nagyon szépen elmagyaráztak. Nagyon elégedett vagyok, már tervezem a másik szemem műtétjét is. Köszönöm!


Horák Ilona , 1940. Csantavér

Háziasszony vagyok és a legkedvesebb időtöltésem a kézimunkázás. Sajnos már egy ideje nem csinálhattam azt amit a legjobban szerettek, merthogy a látásom fokozatosan romlott, először távolra, azután már közelre is. Az első szemorvosi vizsgálat után megtudtam, hogy szürkehályog van mindkét szememen. Eldöntöttem , hogy a “Kuća Zdravlja” klinikán fogom megműttetni magam, merthogy nagyon sokat dicsérik ezt a klinikát, ismerőseim is mondták, hogy mennyire jó szakemberek dolgoznak itt, és mennyire kedves az itt dolgozó személyzet. Az operáció nagyon jól sikerült, minden a legnagyobb rendben történt! Köszönet mindenkinek!!!!


Gubanda Erzsébet, 1939., Újvidék

Egy hónapja szürkehályogot műtöttek a jobb szememen. Nagyon jól látok, még az apró betűket is látom. Nagyon meg vagyok elégedve a doktornővel, nagyon kedves, aranyos. A doktornő nagyon előzékeny és mindenre pontos utasítást ad, hogy hogyan kell vigyázni a szememre. Mindenkinek akinek bármilyen panasza van a szemével kapcsolatosan, ajánlom hogy forduljon hozzá.


Laserska korekcija vidaBakota Klaudia, 1994., Oromhegyes

Bakota Klaudia vagyok. Július 27-én jöttem vizsgálatra, mivel a jobb szemem nagyon gyenge. Örököltem, a nagytatámnak és a nenámnak is ilyen gyenge. Voltam már szemorvosnál, de mindenhol azt mondták, hogy nem műthető, és amikor eljöttem ide a Kuća Zdravlja-ba nagyon megörültem, mivel a doktornő azt mondta, hogy két nap múlva meg is műt. Nagyon féltem, de most nagyon elégedett és boldog vagyok. Nagyon sokat változott a látásom. Köszönök szépen mindent! Nagyon kedvesek, barátságosak az ápolók és természetesen a Doktornő is! :)


Zvonko Bogdan, énekes

Nagyon elégedett vagyok, elsősorban a vendéglátással az Önök klinikáján, a személyzet szakértelmével, és nagy megtiszteltetés, hogy Dr. Gabrić Nikicát barátomnak és orvosomnak tudhatom. Köszönöm!


Ban Ladislav, ügyvéd

Elégedett vagyok a nem várt gyorsasággal és hatékonysággal, de mindenekelőtt a szakértelemmel. Amint kiderült a látásproblémám és értesültem az Önök klinikájának a létezéséről, egy hónapon belül már el is végezték a sikeres műtétet. Az első benyomásom az volt, mintha egy nyugati klinikán lennék, hiszen egy barátságos környezetben, kiváló szakemberekkel és berendezésekkel találkozik a páciens.


Leontije Jegdić, 1961.

A munkám természete miatt muszáj volt megműttetnem magam és korrigálnom a dioptriám, mert az akadályozott a mindennapi munkámban. Nem volt sok időm gondolkodni a műtéten, mert a vizsgálatok és a beavatkozás között mindössze 3 nap telt el. Nem féltem, hanem türelmetlenül vártam a műtét kimenetelét. A látásom 100%-kal jobb lett és így az egészségi állapotom újra lehetővé tette, hogy dolgozhassak. 1. egészségügyi alkalmassági besorolást kaptam, ami a látásomat illeti, pedig műtét előtt a 2. egészségügyi csoportba, a haldoklók közé soroltak be. Nagyon elégedett vagyok a műtéttel. Tisztelettel köszönet mindenért.