WaveLight Allegretto EYE-Q lézer

WaveLight Allegretto Eye-Q Laser

A Perfect Vision lézeres szemsebészeti központ a refraktív sebészetben használatos egyik leggyorsabb és leghatékonyabb lézeres rendszerrel rendelkezik. Ez a lézer kiváló minőségű terméke a WaveLight német cégnek, amely világvezető a látáskorrekcióra alkalmazható lézeres technológia területén. Az egész világon  nagyszámú sebész választja az Allegretto Wave Eye-Q lézert, az USA területén a legelterjedtebb a használata. A lézeres látásjavítás területén elért különböző technikai innovációkat alkalmaz és kitőnű eredményeket produkál a szemészeti gyakorlatban.

Laser Wave Light Allegretto EYE-QA lézeres látásjavító szemműtét testreszabott, minden egyes páciens személyes igényeihez igazodik. A készülék különböző számításokat végez, a dioptria meghatározása mellett figyelembe veszi a szaruhártya esetleges szabálytalanságait és görbületeit. Az Allegretto Wave Eye-Q a szoftverével korrigálja ezeket a szabálytalanságokat, így különösen éles látást ér el nappali fényben és éjszakai megvilágításban egyaránt. Jelentősen csökkenti azokat jelenségeket, amelyek a szürkületre és az éjszakai feltételekre jellemzőek, mint például a fényforrások körüli fényudvar – “glória” megjelenése, elvakítás és káprázás – az autók fényszórói, reflektorok, lámpák fénye túl élesnek tűnik. Ez a korszerű Wavefront Optimized technológiával érhető el, amely szélesebb optikai zónák kialakításával és a lézeres fénysugarak egyenletes elosztásával a szaruhártyán megőrzi annak aszférikus alakját. Ennek a remek berendezésnek ez csak néhány a számos előnye közül, amelyek kiemelik a kevésbé fejlett és régebbi lézerek közül, amelyek sokkal kisebb optikai zónát alakítanak ki, átalakítva a szaruhártya görbületét szférikussá, és e miatt jelentkeznek a fent említett jelenségek és éjszakai látásproblémák. Ez a csúcstechnológiás lézer megbízható és biztonságos beavatkozást tesz lehetővé a sebész és a beteg számára is, a műtét alatti és utáni szövődmények kialakulásának valamint az újrakezelés szükségességének esélye minimális. A refraktív sebész sokkal precízebben és pontosabban tudja megtervezni és gyorsabban tudja végrehajtani a látás korrekcióját, a szaruhártya szövetének minimális megsértésével.  

Laser Wave Light Allegretto EYE-Q - lasersko skidanje dioptrijeA kezelés alatt a lézer láthatatlan ultraviola tartományú 192nm hullámhosszú sugarakat irányít a szaruhártyára. Ezek a sugarak nem melegítik és így nem is tudják megsérteni a corneát. A szaruhártyához érve, minden egyes sugár mindössze 0.25 mikront „vesz le” a szövetből. Egy dioptria korrekciójához mindössze 14 mikron szaruhártyaszövetet kell eltávolítani (vagy precízebben a milliméter hatvanad részét). A lézer 400Hz frekvencián működik és másodpercenként 400 lézersugarat/impulzust sugároz, ebből következik, hogy 1 dioptria eltávolításához mindössze 2 másodpercre van szükség. A szemmozgás észlelésére szolgáló rendszer (Eye tracker) megakadályozza a szaruhártya nem megfelelő részén vagy a szemet körülvevő szöveteken történő kezelést. Ez a szoftver minden másodpercben 400 szemmozdulatot illetve mikromozgást követ, így csak akkor sugározza a lézerfényt, ha a szaruhártya a középen helyezkedik el. A betegek biztonsága a legfontosabb, így az Allegretto Wave Eye-Q speciális algoritmusokkal egyenletesen oszlatja szét a lézeres impulzusokat a kezelés alatt álló területen, így csak minden nyolcadik impulzus éri ugyanazt a helyet a szaruhártyán. Ez jelentősen csökkenti azt az energia mennyiséget, amelynek a szaruhártya ki van téve és ezáltal csökken a sérülések és más szövődmények kialakulásának esélye a lézeres dioptriacsökkentő  műtét után.

A lézeres látásjavító szemműtét az Allegretto Wave Eye-Q használatával teljesen biztonságos, gyors, kifinomult és a betegnek ugyanolyan, ha nem többszörösen jobb látást biztosít, mint a legjobb szemüveget viselve.