Phakiás műlencse beépítés

 

Amennyiben a magas dioptria, a szaruhártya vastagsága, vagy egyéb más okból önnél nem tudják elvégezni a lézeres dioptria-korrekciót, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem szabadulhat meg örökre a szemüvegétől vagy kontaktlencséjétől. A lézeres műtét mellett a dioptria lencsebeépítéssel is kiigazítható.

A -10.00 vagy +5.00 feletti dioptriával rendelkező pácienseknél, valamint a vékony szaruhártyás személyeknél nem a lézeres dioptria-csökkentésre esik a választás. Ezt azzal magyarázzuk, hogy nálunk a lézerrel nagyon elvékonyítható a szaruhártya és megbomlik a felépítése (biomechanikai stabilitása), növekszik a kockázat a szaruhártya deformálódására (ectasia), nagyobb az esély a dioptria részbeni visszatérésére, valamint a fényaberrációk megjelenésére (halo, glare).

A magas miópia esetében az intraokuláris lencsék az elülső szemkamrába való beépítése adta eddig a legjobb eredményeket. A Verisyse és a Veriflex lencséket csak stabil dioptriájú személyeknek ültetjük be, miópia esetén -23.5 D, hipermetrópia esetén pedig +12.00 D-ig, illetve olyan betegeknek, akiknek túl vékony a szaruhártyájuk a LASIK kezeléshez.

A Verisyse és a Veriflex lencsék kitűnőek azoknak a pácienseknek, akik nem alkalmasak a LASIK eljárásra. Megbízhatóak a magas miópiakorrekciónál és a magas fokú hipermetrópiánál. A műtét nem kataraktogén (nem okoz szürke hályogot), a lencse pedig fordított folyamattal, explantációval könnyen eltávolítható.