Pénteken, november 22-én megrendezésre került még egy humanitárius akció, ezúttal a legfiatalabbak számára. A gyerekek világnapja alkalmából dr. Avramović Kljaković Tamara, gyermekszemorvos ingyenes szemvizsgálatokat végzett 4 és 10 év közötti gyerekeknek.

Szemészeti központunk hangulatos környezetében sok gyermeket fogadtunk, szüleik kíséretében. A vizsgálatok után a szülők szakértői véleményt kaptak gyermekeik látásának állapotáról, a megfigyelt rendelleneségekről és ajánlásokat kaptak a további kezelésre.

Ezzel a fellépéssel arra törekedtünk, hogy hozzájáruljunk a szülők tudatosságának fokozásához a szemészeti vizsgálatok fontosságáról a gyermek 4. és 6. életévében, amely a rendellenességek felismerésének és kezelésének kulcskora, mint pl.: magas dioptria, a szemek dioptriájának különbsége, kancsalság, stb. Ha ezeket a rendellenességeket nem tudjuk időben azonosítani és nem kezdik meg a megfelelő kezelést, tompalátás (alulfejlett látás) fejlődéséhez vezethet, amely a gyermek és a szülő számára súlyos hátrányt jelent.

 

Kapcsolódó cikkek: