2015. szeptember 24. és 27. között a Galleria szállodában került megrendezésre a szerbiai szemészek 16. Kongresszusa, melyen mi is részt vettünk.

Szerbiai szemészek XVI. kongresszusa nemzetközi résztvevőkkelErre a híres konferenciára Szerbiából és a régióból is érkeztek résztvevők, míg a neves és elismert előadók Oroszországból, Írországból, Angliából, Németországból, Belgiumból, Görögországból, Olaszországból, Szlovéniából, Macedóniából és Romániából érkeztek. A sokrétű program aktuális témákat ölelt fel (a retina gyógyítása és sebészete, glaukóma, a szaruhártya betegségei, szürkehályog, refraktív sebészet, neurooftalmológia, stb.), melyeket szimpóziumok, tanfolyamok, előadások és poszter prezentációk segítségével mutattak be a közönségnek.

Az Európai Szemésztársaság Akadémiáját Szerbiában most, az idei kongresszuson tartották meg első alkalommal, melynek keretein belül kerekasztal beszélgetést folytattak a katarakta és a refraktív sebészettel kapcsolatban.

A Vajdasági szemészek fogadása a

Ez alkalommal a “Perfect Vision” lézeres szemsebészeti központon látogatást tettek a Vajdaság különböző területeiről érkező szemészek. A szemészek betekintést nyertek a szemészeti központ életébe és megismerkedhettek a rendelkezésre álló technológiával, és a legmodernebb diagnosztikai és kezelési eljárásokkal. A hangulatos koktél fogadás alatt a kollégáknak alkalmuk nyílt elméleti és gyakorlati tapasztalatcserére számos aktuális szemészeti témával kapcsolatban.